Vårdcentralen, primärvårdsjouren och akutmottagningen

Gårdagen blev inte precis som vi hade planerat. Julian vaknade 06.10 och hostade då en massa. Ibland under hostattackerna lät det som att han hade svårt att få luft så vi ringde till vårdcentralen och fick en tid 14.15 för att en läkare skulle få lyssna på honom. Som tur var så mådde han för övrigt bra och var vid gott humör. Han fick stanna hemma med oss medan vi packade och donade på i väntan på att tiden skulle gå.

På vårdcentralen lyssnade läkaren på honom och han fick sedan inhalera ventoline en gång. Läkaren uppmanade oss sedan att återkomma om han skulle bli sämre. Inget större fel på lilleman då vi kom hem men vid sex-halvsju lät andningen väldigt ansträngd igen. Vi försökte att ge honom en inhalation som vi har hemma sedan i våras men det blev inte bättre. Är inte det lättaste att ge detta kan jag lova och man känner sig hemsk då man håller fast honom samtidigt som man måste försöka hålla fast en mask över hans näsa och mun, fy.

Blev att jag ringde sjukvårdsrådgivningen och berättade om hur läget låg till och hon tyckte att vi skulle åka upp till primärvårdsjouren på en gång. Sagt och gjort så fick lillhjärtat återigen inhalera ventoline. Denna gång fick han inhalera vid två tillfällen samt att han fick dricka lite kortsion men han blev inte bättre. Läkaren där tyckte att vi skulle åka upp till akutmottagningen för fortsatt observation och för att eventuellt få inhalera mer.

Åkte hem och hämtade lite grejer innan vi släppte av Robban på jobbet som skulle jobba natt. Jag och Julian åkte sedan upp till akutmottagningen. Vi fick snabbt ett rum fullt av leksaker och en sjuksköterska kom och undersökte lillleman. Läkaren kom och pratade med mig och beslutade att Julian skulle få inhalera Adrenalin vid två tillfällen och därefter skulle vi se om något ytterligare behövdes för att han skulle må bättre. Kortisonet han fick när vi var på primärvårdsjouren väntades få effekt först efter två-tre timmar så när dom tre timmarna hade gått och då han hade inhalerat två gånger så var hans andning mycket bättre och inte alls ansträngd. Läkaren beslutade då att vi fick åka hem och han skrev ut en inhalation med kortison som han kommer att ta då han är förkyld samt den inhalation vi har hemma. Kvart över elva var vi hemma igen.

Måste berömma samtlig vårdpersonal som vi träffade igår, alla var verkligen toppenbra och trevliga. Även Julian var jätteduktig, hur duktig som helst!


Kommentarer
Postat av: Emelie

Skönt att höra att ni fick åka hemåt! Hemskt när barn blir sjuka, framförallt när dem små inte kan kommunicera och berätta hur dem mår! Trevlig helg på er! :)

2011-11-18 @ 03:42:01
URL: http://emelieth.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0