God förmiddag




Jag och Julian har varit vakna sedan sex då lilleman tyckte att det var morgon då. Morgonen har varit lugn och mysig, Julian har tittat på Barbapappa och jag har pluggat lite MI (motiverande samtal). Hjärtat sover efter nattjobb men vi ska väcka honom klockan elva då jag ska bli skjutsad till jobbet för ett kvällspass.

Ha en bra dag!


Vad hände med mitt barn?

Igår förmiddag var jag, Julian och Robban en sväng på stan där vi även mötte upp lillasyster. Ett par skor fick följa med mig hem, helt oplanerat men ack så nöjd jag är med det köpet. Kanske lite väl färgstarka men det spelade liksom ingen roll då dom var så otroligt bekväma. Jag har nog aldrig ägt ett par så sköna skor och dom kommer jag använda flitigt i sommar. Att dom dessutom var nedsatt i pris gjorde inte saken sämre.


Bild lånad från google.se

Jag och Julian åkte sedan hem till Lisa och Ludde för att umgås då det var månader sedan vi sågs sist. Ludde har blivit så stor och är en sån härlig och glad liten kille. Dessvärre var Julian precis tvärtom. Kände inte alls igen min lilla kille som alltid brukar vara glad som istället hängde på mig och skrek hysteriskt så fort Ludde kom nära honom för att leka. Bättre blev det inte heller efter att han vilat en stund, kände inte alls igen honom. Bortsett från det var det otroligt roligt att få träffa dom, även Kicki var där en sväng. Hoppas nu att det inte dröjer lika länge tills vi ses igen.


Storkillen

Efter vi kommit hem och ätit middag gick vi ut en sväng och Julian var glad och nöjd igen.



Medan jag höll på att städa igår kväll så lyckades Julian hälla massa vatten över mitt tangentbord. Suck! Robban lyckades dock få igång datorn efter mycket om och men som tur var då jag blev mest ledsen över tanken att förlora alla bilder som jag har på datorn. Bilderna har flyttats över till Robbans dator och idag fungerar den men alla tangenter funkar inte så det är väl snart dags att ge upp den här datorn....Nedrans busunge.


Norra berget och jobbhelg




Igår hade vi en mysig förmiddag uppe på norra berget i den stekheta värmen, härligt värre! Vi hann inte mycket mer än hem innan det mulnade på och så småningom kom regnet. Det gjorde inte så mycket då vi ändå bara myste inne, hämtade lite mat och tog det lugnt.

Idag har jag jobbat dag och smet hem vid halvfyra då det var lugnt på jobbet. När jag kom hem så tog vi fram gräsklipparen så nu är smågräsplättarna nyklippta. Vi lagade sedan iordning godmiddag i form av grillad fläskfilé, champinjoner, pärltomater och majskolv med klyftpotatis och chilibearnaisesås samt vitlöksås med mynta. Gott var det och även Julian åt för fullt.

Nu sitter jag och laddar för Eurovision, tänkte ta mig en snabbdusch nu innan så jag kan krypa ner i sängen när jag inte orkar se något mer. Hoppas på Loreen, heja Sverige!

Imorgon jobbar jag ett kvällspass och även på måndag blir det jobb för min del.



Önskar alla en trevlig lördagskväll!


Klampenborg

I förmiddags åkte lilla familjen och handlade lite föda. När vi kom hem efter det packades väskan iordning med lite mackor och annat fika som vi tog med till Klampenborg där vi mötte upp lillasyster och Mimsy. Härligt väder var det och det är verkligen fint där ute. Vi var inte där i alltför många timmar då lilleman inte ville komma till ro och vila utan det blev sedan en sväng hem till lillasyster där vi spelade yatzy och njöt av solen på altanen medan lillkillen sov i vagnen innan vi for hem.

Lite bilder från dagen






Snabba jobbtimmar

Dagens arbete gick i ett svep och vips var klockan fyra och arbetsdagen var slut. När jag kom hem tillagade jag dagens middag som jag och Julian åt innan vi gick ut i det fina vädret. Lilleman var lagomt skitig efter lek i sandlådorna så det blev badet för hans del då vi kom in. Sedan har vi lekt och myst och efter att lilleman druckit upp vällingen somnade han sött utan krusiduller.

 

Låt vädret fortsätta vara så fint och härligt, man känner sig så mycket piggare då!


Då var man igång

Då sitter man klar och redo för att åka iväg till jobbet igen. Väntar på att mamma ska bli klar så ska vi åka sen. Idag jobbar jag alltså dag. Är ledig torsdag och fredag sen jobbar jag lördag och söndag. Då var man igång igen.

Ha en bra dag!


Shoppingen till Julian i Barcelona. Fortsätter vädret i samma varma
anda så blir det snart dags att använda dom, härligt!


100%

Vilket underbart väder det varit idag! Vi har varit ute mycket och njutit av sol och värme. Lillasyster kom förbi då hon hade jobbat klart och tog med sig Julian ut och lekte medan jag och Robban städade. Sedan gick vi ut vi också och myste i solen.



Vi gjorde oss sedan iordning och åkte ner på stan för att köpa lite lunch innan vi for till Vickis. Dit kom som jag skrev i tidigare inlägg även Klara och efter lite lunchintag gick vi ut till sandlådan och lekte. Vi gick sedan in och fikade innan vi for hem.





Hemma igen gjorde jag iordning dagens middag som blev cesarsallad för att sedan fara iväg på en visning. När Robban släppte av mig och Julian så var vi ute och lekte en stund till innan vi gick in och lilleman fick hoppa ner i badet.

Ikväll har vi bara myst och tittat på Barbapappa som är Julians favorit för tillfället. Nu sover min lilla goskille och jag ska ta mig en dusch nu innan jag kryper till kojs för att ladda för morgondagens kvällspass. Nu är min mammaledighet över och jag börjar jobba 100% igen, ska bli intressant att se hur det kommer kännas efter så lång tid hemma. Men det går säkert bra trots att jag känner redan nu att jag kommer sakna att få spendera all tid med min underbara unge.


Helgen

I lördags tog jag och mamsen plus Julian och röjde på altanen så nu är utemöblerna framplockade och det är bara att hoppas på värme så man kan sitta där ute. Kvällen och natten spenderade Julian hos sin farmor och fastrar medan jag och Robban var nere på stan och åt mat, drack öl och kollade på fotboll tillsammans med Johan och Hanna. En lugn och trevlig kväll hade vi.

Igår följde lillasyster med mig för att hämta Julian. Jag, Julian och Evin var sedan till Marisa och hennes dotter Wilma och hälsade på. Marisas lillasyster Bua och hennes son Måns var också där. Där bjöds det på god ananaspaj och massa annat gott. Barnen lekte och hade det trevligt och vi vuxna likaså.


Måns och Wimla


Julian, Marisa och Wilma

Var väldigt seg och trött igår så det blev en tidig kväll för mig, idag känner jag mig dock pigg och utvilad. Jag och Julian ska hem till Vickis och hälsa på och Julian ska få leka med Klara som kommer att vara på besök hos henne. Sedan får vi se vad dagen har att erbjuda, vädret ser ju i alla fall lovande ut så förhoppningsvis kan man vara ute och få lite sol på sig.


Fredagen, en trevlig dag och kväll

Igår for jag, Julian, Linn, mamma och mormor ut till ikea för att äta lunch. Blev en sväng till bolaget också samt en sväng förbi ica maxi innan vi for hem igen. Trevliga timmar var det, fyra generationer ute på vift.




Väl hemma igen var inte Julian sugen på att gå in utan han ville ut och jaga katt och njuta av den friska luften. Dessvärre blev det inte någon längre stund ute då det började blåsa något fruktansvärt. Men en stund hann vi vara ute i alla fall.



Vi blev också bortbjudna på middag hos Johanna, Glenn och Lexie igår. Dom bjöd på god mat och dryck och vi hade det väldigt trevligt. Vid tiosnåret rullade vi hemöver, mätta och nöjda efter en trevlig kväll, tack!





Gokillen min och lilla gullungen Lexie.


Barcelona - del fyra

Tisdagen startade vi med att köpa med oss frukost för att sedan gå till den stora parken där vi satt oss och åt samt spelade lite yatzy. Vi bestämde oss sedan för att ta oss till stranden så vi gick mot den. Vädret denna dag var sol med moln och ibland blåste det. För mitt brända skinn var detta ett alldeles perfekt väder.




Vi gick sedan in mot stan och stannade efter hamnen på en restaurang där vi åt lunch, tapas och till detta drack vi en Sangria.




Vi strosade omkring i den äldre delen av stan och gick på många små mysiga gator. Kikade i lite butiker samt stånd och jag köpte ett fint linne till Julian som var handgjort. Innan vi begav oss mot hotellet för att göra oss iordning för kvällen satt vi oss hos på den lilla asiatiska kvinnans restaurang och drack några öl och åt lite ost.

Innan vi gjorde oss iordning var vi också in på en supermarket som låg vägg i vägg med hotellet där vi köpte en flaska mousserande rosévin för ynka 15 svenska kronor. Den smuttade vi på under tiden vi gjorde oss iordning för den sista kvällen i underbara Barcelona. Vi gick bort till Sagrada Familia där vi hittade en restaurang där vi kunde avnjuta paella. Denna paellan var inte i närheten av så god som den vi åt andra kvällen men det var mycket godare än de tapas vi åt kvällen innan.





Mätta och belåtna gick vi sedan till Marc's där vi drack varsin god mojito innan vi gick hem och packade ner våra saker för att sedan sova för att orka kliva upp tidigt på onsdagsmorgonen.



Det gick smidigt att ta sig till flyplatsen och jag må säga att kollektivtrafiken i Barcelona är väldigt lättillgänglig och smidig. Frukost åt vi på flygplatsen och sedan blev det lite handlat i en taxfree samt ett par jeansshorts till Julian som jag hittade på Zara innan vi gick ombord på planet som tog oss till Arlanda.



Där var vår Barcelonaresa över och det var en helt underbar semester med en helt underbar vän. Tusen tack Victoria för härliga och oförglömliga dagar!

Sen var det helt underbart och obeskrivligt att få mötas av min lilla kille som kom springade med öppna armar mot mig då jag klev innanför dörren på falkan 7. Att träffa min stora kärlek var inte helt fel det heller. Det är väl ändå så, borta bra men hemma bäst.


90-årskalas och mys

Igår åkte jag och Julian med mormor och morfar till Stöde för att hälsa på gammelfarfar Olle som fyllde hela 90 år. Ingen ungdom längre med andra ord. Där fikade vi och det kom en hel del folk och uppvaktade honom. En trevlig dag hade vi och timmarna passerade i en rasande fart.  


Födelsedagsbarnet

Trött tjej var jag igår kväll och somnade med Julian vid åttatiden. När lilleman vaknade klockan sex imorse så var jag konstigt nog fortfarande trött, vet inte vad det är för fel på mig. Regnet har öst ner hela dagen men en tur ut till birsta blev det med lilla familjen där vi inhandlade lite nya linnen och strumpor till Julian. Robban hittade även ett par supertuffa pilotbrillor till Julian som han inte kunde motstå att köpa så nu ska det bli spännande att se om detta är något Julian kommer kunna använda när solen och sommaren kommer eller om han bryter sönder dom.

Jag och Julian har bytt batterier på hans Lejonleksak som spelar fint och har myst en massa. Gosigaste lilla ungen min!


Barcelona - del tre



Måndagen startade vi med en frukost på ett ställe i närheten av vårt hotell där en gullig asiatisk kvinna arbetade. Efter det tog vi tunnelbanan mot ett berg som vi gick uppför för att få se vackra barcelona från höjden. Där uppe fanns en restaurang som vi satt oss på för att avnjuta två drinkar innan vi gick ner igen.







Vi gick sedan till hamnen där vi njöt av det otroligt fina vädret, drack öl och åt jordgubbar. Vi gick sedan en sväng in i gallerian där jag shoppade lite till Robban. Vi kikade sedan i lite butiker efter La Rambla och innan vi begav oss tillbaka mot hotellet blev det ett besök på Zara där jag handlade några sommarplagg till Julian. Den här dagen brände vi oss, det hettade ordentligt på armarna samt i ansiktet under kvällen kan jag lova. 




Den här kvällen bestämde vi oss för att äta middag efter huvudgatan La Rambla. Det var ett stort misstag då detta blev vår dyraste och absolut minst goda måltid. De enorma ölen var vi heller inte nära att dricka upp utan vi gick något irriterade och besvikna vidare för att hitta någonstans där vi kunde ta oss en drink. Vi gick och gick innan vi tillslut hamnade vid La Sagrada Familia där vi hittade ett schysst ställe där vi drack en god mojito innan vi gick mot hotellet för att sova. 


Barcelona - del två

Söndagen började vi med en ordentlig sovmorgon. Vi vaknade nämligen av att städerskan knackade på vår dörr och då var klockan halvtolv (!). Lite chockade över att vi sovit så länge klädde vi oss snabbt för att gå ut och njuta av dagen. Åt frukost på ett mysigt litet fik innan vi begav oss ut på okända gator. Vi hittade en otroligt fin och mycket stor park där det var massor av människor.




Fint väder var det och innan vi gick mot hamnen så stannade vi på ett ställe och drack varsin mojito, god var den!




Vi gick även igenom ett köpcenter som låg efter vattnet där vi båda hittade lite smått och gott som vi handlade. En vårjacka fann jag äntligen till mig själv för en billig peng, det var på tiden! Det satt mycket folk efter vattnet och vi, liksom många andra, njöt av kall öl och det härliga väder.




Inför kvällens middag hade vi riktat in oss på att vi ville äta god paella, och vi hittade till slut en bra restaurang men en trevlig servitör där vi fick avnjuta en fantastisk god paella.




Godaste paellan, mums!


Barcelona - del ett

Vi kom hem från en underbar resa i Bacelona i onsdags kväll. Sedan dess har dagarna varit fullspäckade varför jag inte bloggat något, tokmys med min lilla gosse i torsdags och sedan har jag jobbat hela helgen. Hur som, jag och Victoria hade en underbar långweekend i undebara Barcelona!

På lördagsmorgonen fick vi skjuts till Arlanda av Vickis mamma som vi sov över hos i Stockholm. Flygresan ner till Spanien gick bra och då vi kom fram var vi hungriga så då blev det en baugette och en öl på flygplatsen innan vi letade rätt på vårt hotell. Det blev flygbuss in till stan, tunnelbana till en station i området där vi skulle bo och efter att ha gått omkring lite fann vi rätt på vårt hotell.



Standarden på vårt rum var helt okej, fräscht osv. Det som var lite trist var väl att då vi tittade ut från vårt fönster såg vi en vit cementvägg och två andra fönsteröppningar. Som grädde på moset låg på marken där utanför en död liten mus. Så vi satt inte och tittade ut från vårt fönster så mycket med andra ord.

Vi duschade och gjorde oss iordning för att ge oss ut på jakt efter våra fotbollsbiljetter. Efter många kilometers promenad på massa gator i centrum hittade vi tillslut hotellet där våra biljetter väntade på oss. Nöjda tog vi sedan tunnelbanan mot Camp Nou. Blev lite käk på donken innan vi gick bland alla fotbollsintresserade mot arenan.




Våra platser var otroligt högt upp på ena kortsidan, något vi inte riktigt väntat oss. Båda fick ordentligt med svindel då vi till slut var uppe vid våra platser. Där uppe blåste det dessutom rätt ordentligt så en stor miss av oss var att vi helt enkelt hade för lite kläder med oss. Hur som var det en helt otrolig upplevelse att sitta där på ett fullsatt Camp Nou med en helt otrolig stämning. Det var verkligen häftigt, helt klart, och något jag är väldigt glad över att vi gjorde. Vinst med 4-0 till Barcelona blev det dessutom och samtliga mål gjordes av Messi.





Efter matchen åkte vi mot området där vi bodde, åt lite tapas och drack en öl på ett litet ställe innan vi trötta gick hem och lade oss.

Det var vår första dag i Barcelona, en kanonstart på en underbar resa.


Emily Freeman

Dagen har gått fort idag. Var förbi Vickis och fixade det sista inför resan och åkte sedan och växlade pengar. Efter det blev det en tur ut till först handelshuset och sedan birsta city i jakt på en vårjacka som inte verkar finnas. Så nu skiter jag i det helt enkelt, verkar inte vara meningen att jag ska ha någon.

Vi for sedan hem och åt lite lunch innan det var dags att åka mot ö-vik. Julian var hur duktig som helst, både i bilen och på travet som vi var på. Det gick även bra för hästen som vi kikade på, Emily Freeman, som kom tvåa i sitt första lopp. Duktig häst.




Emily Freeman

Ikväll har jag hunnit med att skriva en packningslista så jag vet vad jag ska ta med mig till barcelona. Helt otroligt vad fort tiden har gått, tyckte det var nyss vi bokade resan och på lördag morgon sitter vi på flyget. Kommer att bli hur trevligt som helst. Nu ska jag sova, natti!


Mysdag på stan

Jag och Julian har haft en trevlig dag på stan idag tillsammans med Johanna och Lexie. Lunchade gjorde vi tillsammans med hjärtat och svärfar, roligt att träffa farfar tyckte Julian. Strosade runt i stadens affärer i jakt på lite kläder och kom väl hem med några plagg men fann inte riktigt det jag letade. Vi avslutade shoppingen med en fika på barista innan vi mötte upp hjärtat och åkte på en lägenhetsvisning. En härlig dag har vi haft med andra ord.


Nöjd Julian och en nyäten liten sötnos på barista.

Imorgon förmiddag ska jag och Julian åka hem till Vickis och fixa det sista "pappersarbetet" inför resan. Sedan blir det en sväng förbi forex för att växla lite pengar. Imorgon eftermiddag åker jag, Julian, Majkel, Christer och morfar upp till Ö-vik en sväng. En fullspäckad morgondag med andra ord.


Vattna blommor

Oj vilket fint väder det bjöds på igår, så otroligt härligt! Man känner på en gång att man blir piggare och känner sig gladare då solen skiner och värmer skönt. Förmiddagen spenderade jag dock inomhus och städade men då lilleman vaknat efter sin vilostund mitt på dagen åt vi lunch och gick sedan ut. Idag verkar solen dessvärre lysa med sin frånvaro...



Julian har ju sovit sämre en tid nu och igår vaknade han innan halvsex. Inatt/imorse vaknade han till vid fyrasnåret men lyckades somna om för att sedan vakna igen 06.40. Vet inte riktigt varför han vaknade då, nu när han inte hostat en massa som de tidigare nätterna och hungrig var han inte heller. Vi har ju verkligen varit bortskämda med att Julian sovit bra genom nätterna och inte vaknat under nattens gång under en lång tid så jag känner mig ovan och tycker det är jobbigt att vakna flera gånger under natten samt att kliva upp så tidigt. Jag hoppas att vår lilla kille får tillbaka sitt vanliga sömnmönster snart.

Efter att vi ätit frukost hittade Julian rätt på vattenkannan som han tycker så mycket om. Han springer på en gång till vardagsrummet, klättrar upp i soffan och ställer sig och "vattnar" blommorna i fönsret, gullungen min. Förstår inte att han tycker att det är så roligt men det är det tydligen.



Idag ska jag ner på stan och luncha med min kusin Johanna och lilla Lexie. Blir även en runda på stan för att se om jag hittar lite nödvändigheter.


RSS 2.0