Trevliga måndag

En trevlig dag har jag och lilleman haft. Blev lite shopping till oss båda, fyra tröjor + ett par jeans + en keps till lilleman och fem par strumpor till mig. En härlig lunch hade vi med Lina innan vi for hem till Lisa och Ludde och myste. Eftermiddagen och kvällen har bara försvunnit och nu är det snart dags att lägga sig.

Imorgon kommer lillasyster och hälsar på oss, mys blir det.


Så här glad var Julian då han fick gunga en dag
förra veckan. Sötpruppen min.


Redo för stan



Nu ska vi klä på oss och är redo för att dra till stan. Efter stan ska vi hem
till Lisa och Ludde för att umgås. Ha en bra dag alla, för det ska vi ha!


Jag vill ha!

Fredagskvällens galej var mycket trevligt och vi var inte hemma förrän sent på natten. Vaknade tidigt (runt nio) på lördagsmorgonen och kände mig rätt pigg och fräsch. Vi åkte ut och hämtade bilen, hälsade på syster med familj innan vi åkte och hämtade vår lilla guldklimp hos sin farmor. Blev mys hemma och en mycket tidig kväll då jag somnade i andra reklampausen av Gladiatorerna. Så igår var jag verkligen pigg och utvilad vilket var mycket skönt. Jag och Julian tog och städade och donade på morgonkvisten och myste en massa. Julian följde sedan med mamma och Micke samt min mormor och morfar för att kolla på Emily Freeman (en häst). Under tiden dom var där så var jag och hjärtat på husvisning. Jag vill ha! Nu får vi se vad som händer, jag hoppas att det blir vårt för det kändes verkligen rätt. Lite snack med banken och så är vad som måste planeras in innan vi ev kan ge oss in i någon budgivning.


Julian, moffa och Emily Freeman.

Idag ska jag och Julian ner på stan och luncha med Lina. Ska bli skojsigt att träffa den bruttan då det var ett tag sedan nu. Sedan blir det till att kika runt efter lite nödvändigheter på stan.


Bokat och klart!

Nu är hotell i Barcelona bokat och betalt! Med andra ord är nu flygbiljett t/r, hotell samt matchbiljett bokat och betalt, skönt! Längtar som en tok efter att få åka iväg på denna tripp med min underbara vän Vickis, kommer att bli hur nice som helst!

Fredag idag och ikväll blir det fest. Ha en underbar fredag allihopa, det ska jag ha!


Stadsbesök med lillasyster

Kallt har det varit idag, men ner på stan tog vi oss där vi mötte upp lillasyster. Tänkte kika om jag hittade något att ha på mig på fredag då vi ska på fest men det gick väl inte sådär jättebra. Köpte dock två tröjor för totalt 98 kronor, helt okej köp enligt mig. Köpte även ett par haremsbyxor till Julian i nästa size, så tuffa! Lillasyster var snäll och gick runt med Julian medan jag solade innan vi sedan for hem.

Vi idag:


Gårdagens födelsedagsbarn

Igår fyllde en av de absolut viktigaste personerna i mitt liv år. Den personen som funnits vid min sida sedan den dagen jag föddes, den personen som påverkat och hjälpt till att forma mig till den personen jag är idag. Den personen som aldrig skulle svika mig, som alltid finns där oavsett vad. Den personen som jag aldrig kommer kunna återgälda eller tacka tillräckligt för allt hon gjort för mig. Det är såklart min älskade mamma jag skriver om. Världens bästa mamma som jag är så otroligt tacksam och glad över att ha i mitt liv. Hon är verkligen bäst, just so you know! Återigen, grattis bästa mami!


Mitt vackra barn



Aldrig ska jag sluta älska dig.


Tjurskalle till barn



Lilla goungen min! Nu har jag pustat ut och njuter av lugnet och tystheten efter att ha kämpat för att få
den lilla att somna. Min lilla gosse har kommit in i någon period då han vägrar att somna då han är trött
dagtid. Istället kämpar han, allt vad han kan, för att hålla sig vaken. Trettio minuter tog det idag, vilket
kändes som en evighet. Behövde till och med inte gå ut och lägga han i vagnen som vi gjort de senaste
dagarna, framsteg? En väldigt tjurig liten kille har jag ska ni veta, en sann stenbock. Som jag älskar han!


Tidig morgon och orolig sömn.

Trots att jag somnade strax efter tio igårkväll så var jag obeskrivligt trött då lilleman vaknade 05.44 imorse. Detta beror nog till stor del av att jag inte alls sovit bra inatt utan drömt massa konstigt vilket resulterat i att jag vaknat massa gånger för att därefter somna in och hamna i den konstiga drömmen igen. Nu, sådär två timmar senare, börjar jag vakna till och har hunnit med att mysa med min lilla goklimp. Han är verkligen världens underbaraste lilla skapelse!




Idag ska jag och gosen hälsa på hans farmor något. Sen vet jag inte vad mer det blir.

Har förresten glömt att berätta att jag och Victoria bokade våra flygbiljetter till Barcelona i söndags. Lördag femte maj åker vi och onsdag den nionde maj kommer vi hem igen. Kommer att bli great! Nu är det bara boende vi måste ordna.


Trevlig dag med momme och moffa

Jag och Julian har haft en kanonbra dag! Innan vi åkte till Stöde så kom lillasyster förbi med Julians vagn som blev kvar hos henne igår. Väl här hjälpte hon mig att uppehålla lillgullet medan jag klippte honom. Han var jätteduktig och det gick verkligen över förväntan, hade räknat med ett litet huvud som skulle fara fram och tillbaka men han satt relativt still.


Här väntar vi på att momme och moffa ska komma.

När vi kom till momme och moffa så var det lunchdags och det bjöds på god sallad. Julian var inte sugen på någon mat utan var mest trött pga väldigt lite sömn under förmiddagen. Fast sova ville han inte trots försök utan han var nöjd och glad ändå.


Julian hade det skoj med gammelmoffa på kontoret där det fanns massa roligt att knappa på.

Efter lite kaffe så klädde vi på oss och gick ut för att leka i snön.
Bilderna nedan visar hur roligt Julian tyckte att det var.





Premiäråk med snowracer blev det även vilket var skojigt värre!

Åkte sedan och hälsade på min gammelfarfar som var betydligt mycket piggare än sist jag träffade honom. Han uppskattade att få se Julian springa runt och tycker att min lilla kille är så duktig. Blev sedan middag hos mormor och morfar, en kopp kaffe på maten för att därefter åka hemåt igen. En mycket trevlig och lyckad dag har vi haft. Tack och bock för idag mormor och morfar, ni är verkligen toppen!



Julian för ett år sedan



Julian var nästan lika stor (liten) som tårtan då
hans pappa fyllde år förra året. Oj oj oj vad tiden
går fort. Jag hänger inte med. Känns som igår...


Grattis på födelsedagen älskling!


Hurra hurra hurra HURRA på din dag älskling, jag älskar dig!

Idag fyller min älskade fästman år. Dagen kommer vi inte spendera tillsammans
då han ska jobba till ikväll och jag ska åka till Stöde med lilleman för att spendera
dagen med mormor och morfar. Ett besök till gammelfarfar blir det också.

Ha en bra dag!


Dåligt med uppdatering

Var ett tag sen man bloggade nu. Helgen var bra. I fredags var vi bara hemma och i lördags åkte jag och Julian ut till lillasyster där vi spenderade eftermiddagen och kvällen samt hela söndagen. Åt god mat och kikade på Gladiatorerna i lördags och pulkåkning blev det under söndagen vilket Julian tyckte var skojigt. Myspys hade vi det ute på Hemmanet med andra ord.


Gott med avokado!


Myspys med "lurvigar kusinen" och moster.


Busade även med moster och Mimsy innan det blev sängen i lördags.

I måndags var det dags för Julians ettårskontroll på bvc. Mätning (79cm), vikt (10,5kg), mätning av huvudomfång (48,8cm), läkarundersökning samt vaccination var det som stod på schemat. En spruta i varje ben fick han och det var inte så populärt men gick snabbt över, duktiga killen. Blev efter det en tur på stan med Vickis innan vi åkte hemöver. Hemma lagades god mat, sötstarka kotletter med ugnsbakad potatis, morötter och purjolök, innan det var dags att packa väskan för att åka ut till lillasyster igen.

Igår var vi ute och åkte pulka, promenixade och städade en del då Andreas (syrrans kille) håller på att fixa med taket i sovrummet. Riktigt snyggt kommer det bli med spotlights då det blir färdigt. Vi åt middag där ute innan vi åkte hemöver igen. Julian var hängig och lite febrig efter sprutorna och gnälligare än vanligt. Har inte hänt många gånger att det tar 1½ timme att natta lilleman, men det gjorde det igår. Men idag mår han mycket bättre som det verkar, skönt!


Mammas sötprupp!


Äntligen sågs vi igen efter ett långt uppehåll

Idag har jag och Julian äntligen fått träffa våra fina vänner Lisa och Ludwig igen efter ett långt uppehåll. Kan ju inte ljuga och säga att jag inte blev nöjd då lilla Ludde flinade och blev glad då han såg mig. Jag glömde ju såklart min kamera hemma men som tur var så knäppte Lisa lite fina bilder från dagen. Tack för en trevlig dag fina ni!



Gungning och snart jobb


Gosen imorse.

Kärleken har jobbat natt och jag ska jobba kväll. Tänkte väl inte till riktigt vid schemaläggningen men har i alla fall löst det så att jag börjar 13 idag så att Robban får sova några timmar. 

Lilleman vaknade halvsju imorse och var då utvilad efter den fullspäckade gårdagen. Nu är han liksom ett år, helt galet vad fort tiden går. Jag somnade också tidigare än på länge igår vilket var skönt.

Just nu ligger lillgullet mitt ute i sin vagn och vilar. Vi var ute och gick lite och sötproppen fick även gunga lite innan han blev trött kille. Han vaknar nog när som och då blir det massa mys och lek innan jag måste fara mot jobbet.



Ha en bra dag!


Julian 1 år

Vilken härlig födelsedag Julian haft idag! Har haft massa trevliga människor som varit här och uppvaktat honom med massa fina presenter. Julian har verkligen mått som en prins hela dagen och somnade sött efter en intensiv men mycket rolig dag. Tusen tack alla ni som kom och förgyllde Julians dag! Tack för trevligt sällskap och för alla fina presenter.

Nedan är massa bilder från dagen och kvällen, enjoy!


Började dagen med att slicka ur skålarna då jag gjorde i ordning
tårtan, gott! Sedan blev det badet för att få bort allt kladd.

Vid tolvtiden dök det första gänget med födelsedagsfirare upp och vi åt lunch och öppnade paket.





Mitt i paketöppningen kom ytterligare fyra fina personer för att uppvakta mitt lilla gulltroll.



Sedan blev det fika och givetvis åt även Julian tårta.



När det sedan blev tomt hus så gick jag och Julian ut och tog lite frisk luft innan lilleman
somnade i vagnen för att samla lite krafter innan nästa födelsedagsfirargäng skulle anlända.


Lite mys i den fina jumpsuiten fick det bli innan finkläderna åkte på igen.


Vid femtiden var det dags för kalas nummer två och Julian njöt av all uppmärksamhet och uppvaktning.





Återigen, tusen tack för idag!


Hipp hipp Hurra!

Klockan 12.34 för ett år sedan förändrades mitt liv. Det var då jag fick se min vackra son för första gången och det var kärlek vid första ögonkastet. Ett år har nu gått och han har förgyllt varenda dag i mitt liv sedan den dagen han kom. Han har vuxit så det knakat och utvecklats något otroligt och är idag en egen liten individ med en stor personlighet och en väldgt stark vilja. Det är en gåva att få se denna fantastiska utveckling hos mitt kära barn och jag njuter. Visserligen känner jag lite panik över att tiden går så otroligt fort och skulle gärna bromsa tiden men då det inte går så är det bara att hänga med och njuta. Det finns ingenting som jag inte skulle göra för världens bästa min underbara unge.

Hipp hipp Hurra på födelsedagen Julian! Mamma älskar dig mest av allt!


Känns som igår fast samtidigt som en evighet sedan.
Julian, en dag gammal (eller ung kanske).


Städa, tvätta, plocka, baka, leka...

...Det är vad jag har haft för mig idag. Städningen är jag så gott som klar med nu, skönt! En morotskaka har jag hunnit med att baka hittills och nu medan lilleman vilar så tänkte jag sätta igång med nästa bakningsprojekt, jordgubbscheesecake på kladdbotten. Har aldrig tidigare gjort denna så jag hoppas den blir god. Återstår att se imorgon. Tårtan tror jag att jag gör imorgon bitti, eller ikväll, får se.

Hjärtat kom hem och åt lunch med oss och då han sedan åkte tillbaka till arbetet så klädde jag och Julian på oss ytterkläderna och gick ut en sväng. Skönt med lite frisk luft då temperaturen var lagom och det inte var för kallt.



Härliga vinterdag!






Idag fick jag och Julian besök av lillasyster och Mimsy. Ut i det friska vintervädret
tog vi oss så vovven fick springa och leka medan Julian njöt av att traska omkring
i snön och åka pulka. En mycket mysig förmiddag med världens bästa lillasyster.


Bullbak och kalasplanering

Idag har jag bakat kanelbullar. Kanske inte för första gången i mitt liv men det var verkligen evigheter sen sist och jag kände mig som en nybörjare. Med lite stöttning från mamma så blev det till sist kanonbullar! Dom kommer det bland annat att bjudas på då min lilla prins fyller ett år på onsdag (kan verkligen inte fatta att min lilla bebis snart varit med i ett års tid).

Nu under kvällningen har jag kikat och planerat över vad mer som ska serveras på det lilla kalaset och skrivit handlingslista. Jag hoppas att det kommer att räcka, men det borde det göra. Jag är (ni som känner mig vet) en person som alltid gör alldeles för mycket i rädsla av att mat eller dylikt inte ska räcka och det blir alltid massor över så då borde det räcka. Hoppas. Det löser sig nog i vilket fall.


Fina va? :)


Kärt återseende





Igår fick jag äntligen träffa mina underbara och fina vän Ethiopia. Sist vi sågs var i början av juli så det var jättelängesedan sist. Hon var lika vacker och underbar som hon alltid är och det var så härligt att få krama om henne och hon gör mig så glad. Hon är verkligen en av de bästa! Så tråkigt att vi bor så långt ifrån varandra och ses så sällan, men vi kommer alltid att vara vänner, det är jag övertygad om.

Julian fick en jättefin mjukisdress (tröjan har han på några av bilderna ovan), en matta med bilbanemotiv samt tre leksaksbilar som han kan köra med på mattan. Jag fick en duschcreme och bodybutter med Papayadoft samt skrubbhandskar. Återigen, tack så hjärtligt för alla fina saker!

Jag älskar dig Ethiopia och finns alltid vid din sida.
Du är en vän för livet!
Tack för att du är du och för att du finns i mitt liv.
Aj Lav Jo!


Pulkåkning

Imorse rensade jag och mamma kylen (Julian var också delaktig). Kastade massa gammalt, torkade ur och organiserade om något så nu är det ordning och reda där. Mamma åkte sedan  till frissan och då hon kom tillbaka åkte vi ut till syster. Där bjöds det på god lunch, smaskiga crepes med svampstuvning till mig och mamma medan Linn och Julian åt pannkakor med grädde och sylt. Sedan gick jag och Linn ut med våra vilddjur. Tack vare all den fina snö som kom inatt så kunde Julian få åka en tur på sin fina gröna pulka. Mimsy fick springa lös på ängen och båda våra småbebisar var nöjda med livet.




Väl hemma igen var det dags att städa. Dammsugaren och moppen åkte fram så nu är i alla fall nedervåningen städad och ren. Dammtorka orkade jag inte idag. Middag tillagades och sedan har kvällen bestått av massa mys och lek med lilla familjen. I förrigår upptäckte förresten Julian att han kunde klättra upp i fotöljen i vardagsrummet och har sedan dess klättrat upp i den många gånger. Jätteroligt är det tycker han, och fort går det även.




Imorgon blir det jobb för mig, 9.45-21. Så det är min morgondag. På lördag ska jag äntligen få träffa finaste Ethi. Som jag saknat den donnan! Får se vad vi hittar på men umgås ska vi göra i alla fall, så mycket det bara går innan hon åker ner mot Stockholm igen på söndag.


Tisdag och onsdag


Glad kille igår morse.

Igår blev det en tur ut till ikea med mitt lilla hjärtegull, mamma och syster. Handlade det där örngottet samt lite småprylar till Julian. Efter shoppingen blev det lunch på ikeas restaurang. Handlade lite föda på Willys innan vi begav oss hemåt. Ingen pulkåkning blev det igår då det var knöliga isvägar överallt.




Idag tog vi och åkte ut till Drakborgen där vi mötte upp Sandra, Ludde och Charlie samt Sandras lillasyster. Vi var inte direkt ensamma där kan jag lova, usch och fy vad mycket ungar (och föräldrar också för den delen). Blev en sväng på DollarStore och Apoteket innan vi kom hem igen. Trötta var vi då alla tre och somnade skönt.





 Blev min egenkomponerade fiskgryta till middag idag. Gott och uppskattat av samtliga vid middagsbordet. Innan middagen tog mamma med sig Julian ut för lite pulkåkning vilket han uppskattade mycket. Badat har lilleman också hunnit med ikväll. Nu sover han så sött.


Halkiga, blöta måndag.

Idag på förmiddagen gick jag och mamma med Julian i vagnen ner till stan. Blöt var jag om tårna då vi var framme i stan där vi mötte upp lillasyster och ändå hade det inte ens börjat regna då. Vilket underligt vinterväder det bjuds på må jag säga. Hur som, vi kikade runt i lite affärer och mamma var den som shoppade mest idag och det hör då inte till vanligheten. Efter lunch och shopping tog vi bussen hemåt.

Jag och Robban åkte sedan till sjukhuset för att hälsa på Robbans farfar en sväng. Väl hemma igen tillagades dagens middag som bestod av kycklinglår med ris, sallad och guacamole (de andra hade curysås tilll). Julian tyckte mycket om avocado och åt duktigt trots att han var så trött. Han fick sedan bada glatt innan det blev pyamas och läggdags för honom.

Imorgon ska jag, mamma, Linn och Julian åka ut till birsta en sväng. Måste köpa ett örngott på ikea då jag tydligen köpte ett för lite då vi var där sist. Får sedan se vad mer morgondagen har att erbjuda, kanske vill vädret tillåta Julian att få åka lite pulka?

Liten Julian i Rättvik under midsommarhelgen

Hejdå 2011, välkommen 2012!

God fortsättning! Gårdagen var en mycket bra dag. På förmiddagen åkte jag och Julian ner till stan för att fika med Jasmina innan hon skulle åka ner mot Göteborg igen. Trevligt var det och Julian skötte sig prickfritt på stan och var en glad och nöjd liten kille som skrattade mest hela tiden.





Under eftermiddagen åkte jag, Julian, mamma och Micke ut till lillasyster och hennes familj för att fira in det nya året. Hjärtat jobbade natt så han var tyvärr inte med oss. Vi åt förrätt och umgicks innan jag åkte in till stan och jobbet för att hämta upp Victoria som också spenderade kvällen med oss. När vi kom hem till syster igen så åt vi varmrätten och sedan dröjde det inte alltför länge innan vi fick klä på oss och gå ut och skåla in det nya året. Julian vaknade inte av alla raketer som sköts mot himlen som tur var och Mimsy skötte sig galant. Kallt var det så vi blev inte ute speciellt länge utan gick sedan in för att dricka kaffe och äta efterrätt. Efterrätten skulle bestå av hemgjord saffransglass men den ville inte riktigt stelna så istället blev det snickerskaka som syster bakat och saffransglassen fick vi avnjuta imorse istället, mycket gott! Strax innan klockan var två sa jag godnatt och somnade nöjd och glad efter en trevlig kväll.
'

Julian fick smaka på en sur godis och det var mycket gott tyckte han.


Julian myser med Momme och såhär såg jag ut igår.


Toast Skagen bjöds det på till förrätt, mycket gott!


Micke och mamma samt Andreas och Linn var fina och glada.


Inbakad fläskfilé med champinjoner och gorgonzolasås med potatis-
gratäng och sallad bjöds det på till varmrätt, gott värre!



Trevligt vid middagen.


Gos med finaste Mimsy.


Mamma, Linn, Andreas, Mimsy samt Micke och Victoria.


Skål!

Tack alla inblandade för trevligt nyårsfirande!


Vi tre

I fredags var jag och Maria bjudna på trerätters hemma hos Victoria. Mycket trevligt var det som alltid då vi ses och vi verkligen njöt av att äntligen vara tillsammans alla tre igen. Det blir tyvärr inte så ofta sedan Maria flyttade ner till huvudstaden. Tusen tack för en trevlig kväll och tack för att jag får ha så underbara vänner i mitt liv. Ni är bäst!


RSS 2.0