Valborg

Jag och Julian hade en trevlig gårdag tillsammans med min mormor och morfar samt resten av ligan i Stöde. Fint väder var det också så vi var mestadels ute och njöt av solen. Somnade strax efter nio igårkväll och vaknade åtta imorse, så skönt! Har dock varit uppe och tagit nässpray och hostat massor. Hoppas verkligen att denna förkylning tänker lämna mig innan kommande helg.

Idag har jag jobbat och det har gått finemang. På lunchen åkte jag hem och tog med mig lillhjärtat ut en sväng för att leka lite. Nu ska jag snart krypa ner i sängen men jag gruvar mig då det är så otroligt varmt i sovrummet.



Trevlig valborg!


Min duktiga lilla kille!


Spolningen gick mycket bättre både andra och tredje gången. Mammas duktiga kille. 

Lillgosen sov i nästan tre timmar och efter lite spolning, påklädning, lunchintag och tandborstning åkte vi plus mamma ut till ica maxi och handlade. Plutten skötte sig exemplariskt i vagnen och han är verkligen så lättsam att ta med sig överallt, något jag är väldigt tacksam för. Inga krusiduller med min lilla kille inte.

Hemkomna satte jag och mamsen igång med att baka cupcakes. Åkte sedan ut till Essvik för att lämna av hjärtat där som är på lagfest. När jag kom hem igen så hade mamsen nästan blivit klar med middagen. Jag skulle hjälpa till att reda såsen men det lyckades jag inge vidare med då det kokade över under den korta sekunden jag tittade ner på Julian för att se vad han hade för sig. God blev i alla fall middagen och all sås kokade som tur var inte över.


Kycklingrullader, kokta morötter, sås och potatispuré med parmesan.

Nu har vi fikat lite och snart blir det positionen för min del. Känns som man börjar bli lite seg och det kanske inte är så konstigt då man varit vaken sen strax efter fem.


Våra cupcakes

Imorgon ska jag och Julian följa med mormor och morfar till Stöde. Blir en trevlig dag och förhoppningsvis är det fint väder så vi kan vara ute. Ska bli spännande att se hur det går för morbror och familj med renovering av deras hus. Hur som, önskar nu alla en trevlig lördagskväll!


Stackars lilla Julian



Gårdagen var till en början väldigt bra. Lilleman var mycket piggare och bara lite snorig och rosslig, så skönt tänkte jag då. Lillasyster hämtade upp oss och vi åkte då mot DollarStore och CityGross innan vi for hem till henne. Vi var ute på en promenix och lilleman somnade efter mycket om och men i vagnen. Sov dock inte mer än en halvtimme och var en ledsen liten kille då han vaknade men ville ändå inte somna om. Vi fikade lite och helt plötsligt blev Julian jätteledsen och tog sig mot skrevet. När jag tog av honom byxorna och blöjan så såg man tydligt att lillsnoppen var svullen och en rodnad syntes längst ut. Han grät och grät. Jag ringde sjukvårdsrådgivningen som tipsade mig att ge honom en alvedon och sedan sätta honom i vatten och försöka spola lite vatten över snoppen. Skulle det inte bli bättre eller komma tillbaka så skulle jag höra av mig igen. Gjorde som hon sa och efter detta så var allt bra och det såg ut som vanligt. 

Julian mådde sedan som vanligt och vi var ute och lekte lite innan vi for hemåt. Hann inte vara hemma speciellt länge förrän samma sak hände igen. Den här gången tyckte Julian inte alls att det var nå skönt att bada utan han grät och var så ledsen. Jag ringde till sjukvårdsrådgivningen igen och fick prata med samma sköterska och hon hänvisade oss att åka till primärjouren så en läkare fick titta till Julian. Jättetrevlig och bra var hon. Jag och Robban åkte ner med lilleman och kom dit strax innan halvsju. Ensamma var vi verkligen inte där utan väntrummet blev fullare och fullare ju längre tid vi väntade. Efter cirka två timmars väntan fick vi komma in i ett rum där vi fick vänta i ytterligare en halvtimme på läkaren. Han konstaterade, som även sköterskan på sjukvårdsrådgivningen trodde, att Julian har fått en infektion under förhuden och behandlingen mot detta är att spola rent med badvatten tre gånger/dag i några dagar. Skulle det inte bli bättre när helgen passerat skulle vi återkomma för att få antibiotika utskrivet. Strax innan halvtio var vi hemma igen, trötta alla tre.

Julian har sovit bra inatt, vaknade dock strax efter fem och hade då väldigt ont. Fick alvedon men har sedan mått bra. Vi fick med oss några tiomilliliterssprutor som vi ska använda för att spruta in vatten under förhuden och skölja rent med. Skulle göra detta imorse och det var inte lätt kan jag lova. Psykiskt jobbigt var det också då Julian inte alls tyckte att jag skulle vara där och röra och han vände och vred sig, gnällde och grät då mamma höll i honom och jag försökte få sprutan på rätt plats. Usch, det kändes som ett övergrepp men enligt läkaren så brukar det gå lättare och lättare för varje gång då barnet känner att det känns bättre efteråt. Jag hoppas att det stämmer, annars vet jag inte alls hur jag ska orka med detta. Det skär i hjärtat på mig när min lilla kille inte mår bra och har ont.

Nu ligger lilleman och vilar. När han vaknar är det dags för mer alvedon och spolning nummer två. Wish me luck...

Oj vad mycket text det blev, bra jobbat om du orkat läsa igenom allt detta :)


Dåligt med uppdatering

Någon större lust att blogga har inte infunnit sig den senaste tiden, varpå denna bloggtorka. Går omkring och är trött mest hela tiden, dagarna passerar en efter en och jag har väl inte gjort så himla mycket.

Julian har blivit förkyld, lite febrig och inte sovit speciellt bra de senaste två nätterna. Natten som var hade han det väldigt jobbigt med andningen plus hosta med slem och man riktigt hörde hur ont det gjorde varje gång han skulle kraxa. Vi var nära att åka in till akuten för att se om de kunde hjälpa honom på något sätt vid femtiden imorse men efter att han inhalerat och fått alvedon så mådde han bättre så det blev aldrig av. Nu har han nyss somnat och jag har laddat upp och gett honom alvedon, hostmedicin, slemlösande medicin samt hans två olika inhalationer så nu hoppas jag på en bättre natt. Vill att min lilla skatt ska få bli frisk och kry så fort som möjligt. Tur är det att han är glad och "som vanligt" dagtid bortsett från lite sämre aptit.


Julian i söndags då vi åkte ut till Bommen och åt middag hos Alex,
Sandra och barnen. Tacos åt vi och gott som attan var det!

Imorgon ska jag och Julian umgås med lillasyster. Blir en tripp till DollarStore innan vi åker med hem till henne. Hoppas på finare väder och en friskare son så vi kan vara ute och ha det bra. Hoppas, hoppas, hoppas.


Mysig gårdag


Här kan vi snacka yoghurtmustasch.


Stilig och redo för dagens planer.

Igår hade vi en mysig dag som bestod av stros, lite shopping samt lunchintag på Birsta City innan vi åkte till Drakborgen.





Julian njöt som bara den på drakborgen.

När vi kom hem bytte vi ytterkläder för att gå ut i det fina vädret.



Nu är det fredag och jag ska äta frukost med min fina familj innan dom ska köra mig till jobbet.
Ha en bra dag!


Nu är det klippt!

I förmiddags tog jag fram sax, kam och rakmaskin för att korta ner Julians hår. I nacken var det alldeles för långt och den lilla "svansen" var alldeles för tjock och lång. Lilla killen var hur duktig som helst och satt så pass stilla att frisyren blev helt okej. Var mycket lättare att använda rakmaskinen än saxen så körde i princip bara med den. Sedan blev det till att bada och duscha bort allt hår från min lilla gosses kropp.


Min nyklippta och nybadade lilla grabb.

I övrigt har vi inte gjort speciellt mycket idag. Deklarerat har vi i alla fall gjort så nu är det ur världen. Var iväg och trände under eftermiddagen, ett mindre roligt pass som jag inte kommer att gå på igen, var inte min grej. Nu ska jag ta mig en dusch och sedan krypa ner i sängen. Imorgon har vi planer på att åka till drakborgen så att julian får leka av sig.


Snö och cellprov

Usch vad jag kände att deppigheten kom över mig då jag tittade ut genom fönstret imorse och såg den förbaskade snön. Jag vill ha vår och värme, ingen mer snö! Aja, inte mycket att göra, bara att gilla läget. Suck.

Klockan elva hade jag tid på kvinnokliniken för att lämna cellprov. Det är ju inte det roligaste precis men då jag haft förändringar tidigare så är det bara att gå och göra det så man kan upptäcka eventuella avvikelser i tid. Ont gjorde det inte och läkaren var väldigt trevlig och bra må jag säga. Om cirka en månad får jag provsvaret.


Roligt att få sitta på köksbänken hos moster och leka med en banan.

Julian var med mig på sjukhuset och skötte sig hur bra som helst. När vi var klara tog vi bussen hem för att sedan åka med Majkel ut till lillasyster och äta lunch och hälsa på. Pasta med bacon- och champinjonsås åt vi. Kände mig inte så pigg och har inte gjort det under hela eftermiddagen och kvällen, vet inte riktigt vad det är. Förhoppningsvis ger det med sig så jag mår bra och känner mig pigg imorgon.


Shit vad min lilla kille blivit stor, han är ju inte
någon liten bebis längre utan en liten kille, crazy.


Snygg sommaroutfit till lilleman

Dagen började tidigt idag, strax efter sex vaknade lilleman och jag var verkligen hur trött som helst. Vid halv sju lyckades jag till slut ta mig upp ur sängen och Julian hade då pratat på en stund och var nöjd över att äntligen få komma upp ur sängen. Vi hade sedan morgonmys och tvättade en maskin, städade lite i köket och så. Robban kom hem med lunch som vi åt innan jag tog Julian i vagnen och gick ner till svärmor och hälsade på en sväng.

Väl hemma igen gjorde jag iordning lite middag och därefter kom mormor och morfar förbi på en fika. Har nyss kommit hem efter en prommis med Evin så nu ska jag snart göra mig iordning för sängen och förhoppningsvis somna tidigt. Trots att dagen började så tidigt så har den gått fort, förstår inte riktigt vart timmarna tar vägen.


Här är shortsen och t-shirten jag köpte till Julian i Stockholm. Snygga va?! Lillasyster hittade den
supersöta tröjan som Julian kommer att vara så galet tjusig i. Nu väntar vi bara på sommaren och
värmen.


Perfekt



Gissa om jag njöt av att vara med min lilla solstråle i lördags? Något fruktansvärt är svaret. Hur mysig som helst har han varit de senaste dagarna och han lyser verkligen upp min tillvaro, obeskrivligt mycket. Hur ska jag klara mig utan min lilla guldklimp då jag åker till Barcelona? Samtidigt som jag längtar så gruvar jag mig, fast det kommer att gå bra, särskilt för Julian som inte kommer fara illa över att jag är borta alls. Det blir värre för mig som kommer sakna hur mycket som helst, men det blir bra. Snart åker vi, jag och Victoria, och det blir super.


Härlig miniweekend i huvudstaden

0

På torsdag morgon förra veckan satt jag, mamma och lillasyster på tåget mot Stockholm. Vi kom fram vid lunchtid och letade då reda på hotellet, gick runt på stan och kikade, åt lunch och satt oss och tog varsin öl innan vi gick åter till hotellet för att göra oss iordning inför kvällen.

När Ethi slutade jobbet kom hon in till stan och mötte upp oss för att äta middag med oss. Vi gick runt och letade efter en restaurang där vi kunde äta middag och tillslut, efter mycket gående fram och tillbaka, hamnade vi tillslut på Fridays där vi åt god mat innan vi gick mot Chinateatern för att se Dirty Dancing. Så roligt att få träffa min underbara vän en sväng, även om det inte var någon lång stund.



Dirty Dancing var helt fantastisk och Emilia var ännu mer fantastisk! Jag är så stolt över min fina vän som äntligen får göra det hon alltid drömt om och att hon sedan gör det bäst är en fröjd att få se. Musikalen var verkligen jättebra och jag kan rekommendera alla att se den.

När föreställningen var slut var mina fötter mer än slut efter att jag gått omkring på klackar (något jag inte gjort på många år). Jag hade så otroligt ont i mina fötter att jag tog av mig skorna och gick i strumporna tillbaka till hotellet och nu har jag svårt att tänka mig att jag någonsin kommer använda dom igen. Tacka vet jag platta, sköna skor!

På fredagsmorgonen åt vi god hotellfrukost, packade ihop våra saker och gjorde oss iordning innan vi checkade ut och gick runt på stan innan vårt tåg skulle gå tillbaka mot Sundsvall under eftermiddagen. Jag köpte en jättefin sommaroutfit till Julian på Zara som jag tänkte knäppa någon bild på och lägga upp framöver. Snygg värre kommer han vara i dom kläderna i alla fall kan jag lova.

Tågresan hem gick bra och jag fick träffa min lilla skatt då vi kom hem innan det var dags för honom att sova. Jag säger då en sak, borta bra men hemma bäst.

Tusen tack mamma och Linn för en superhärlig och trevlig miniweekend i huvudstaden. Ni är bäst!


Trött


Mitt lilla charmtroll

Dagen har gått fort och kvällen likaså. Nu har jag precis packat ner det mesta (lilla) som ska med till huvudstaden så snart ska jag krypa ner i sängen och mysa med min karl innan jag somnar.


Påskhelgen


En fin påskbukett som mormor och morfar lämnade.


Julians påskägg innehållande badshorts, juice och majspuffar.



En solig eftermiddag i början av påskhelgen.

Nu har påsken passerat och jag har knappt suttit vid en dator varför jag inte bloggat något. Vad vi har haft för oss minns jag knappt men i lördags var i alla fall jag, Julian, mamma och Micke i Stöde och hälsade på. Där åt vi god lunch och middag, hälsade på gammelfarfar som även denna gång blev glad över att se Julian samt att vi var ute en sväng i det då jättekyliga vädret.


Vädret var allt annat än skönt under denna utevistelse.


Lilla Lexie fick vi även träffa och mysa med då vi var i Stöde.

I måndags kväll träffade jag Jasmina, Lina, Emilia och AnnaMaria. Vi käkade på BiteLine och surrade en massa. Så otroligt trevligt att träffa alla tjejerna, underbara vänner. Hoppas att det nu inte dröjer alltför länge innan vi alla kan samlas och ses igen.

Jasmina ska jag och Julian träffa idag innan hon åker hemöver till Göteborg igen. Imorgon åker jag, mamma och Linn ner till huvudstaden för att se Emilia i musikalen Dirty Dancing där hon spelar huvudrollen Baby. Ska bli myspys att få åka iväg med mamsen och lillasyster på en miniweekend. Kommer att bli hur bra som helst. Förhoppningsvis får jag även träffa två av mina bästa vänner som bor där nere, Ethiopia och Maria. Jag saknar dom, massor.


Besvikelse

Vi var på en lägenhetsvisning idag som var till stor besvikelse. När vi lämnade den kom den här hopplöshetskänslan över mig, jag kände mig så less och frustrerad över att "det rätta" boendet aldrig dyker upp. Finns det överhuvudtaget? Jag vet inte, men jag vill ju gärna tro och hoppas att det gör det. Nu, några timmar senare känner jag mig inte längre lika less, det ordnar sig, det måste det ju göra.

När vi kom hem igen tog jag med lilleman till lekparken på gården nedanför så han fick leka av sig. Vädret var stundvis underbart och Julian njöt för fullt och jag med för den delen.




Min vackra lilla solstråle!


Mys i lekparken



Julian fullkomligt älskar att vara ute och gå omkring och känna och klämma på allt möjligt. Härligt väder är det idag också, dock något kalla vindar, men det var skönt med lite luft. Blev en prommis med lilleman i vagnen så nu ligger han och vilar där ute.


Tisdag

Sovmorgon fick man idag då lilleman inte vaknade förrän 07.20. Under förmiddagen åkte jag och Julian och hälsade på Sandra, Ludwig och Charlie. Trevligt var det då det var så längesen vi sågs så det var verkligen på tiden. En lyckad dag med andra ord.


Några bilder på vilddjuren från dagen, ingen vidare kvalitet på dom men så kan det bli.

Vi hann inte mycket mer än att komma hem och vända för att åka ut till birsta med mamsen en sväng. Blev en liten present till Julian som han ska få i ett påskägg samt varsitt påskägg till Robbans två yngsta systrar som vi troligtvis ska träffa på söndag.

Träning blev det för mig ikväll och nu efter att ha duschat och varvat ner så ska jag krypa ner i sängen.


Update

Då har helgen passerat och även måndagen börjar nå sitt slut. Lördagen bjöd på en toppentrevlig kväll hemma hos Victoria med temat Ljust och fräscht. Där träffade jag massa trevliga människor, åt och drack gott och hade det väldigt trevligt. Runt tolvsnåret var vi fem brudar som gick in till stan för att dansa och se vad kroglivet bjöd på och där hade vi det trevligt. Vid tvåtiden kom dock tröttheten smygande över mig så jag åkte hemöver då, nöjd efter en väldigt lyckad kväll. Tack alla inblandade för en lyckad kväll, allra främst Victoria.


Vickis och jag (bild lånad från Emelies blogg).

Söndagen var lugn och jag gjorde inte alltför mycket. Sov ut vilket var hur skönt som helst, var ute i blåsten med min lilla gosse en sväng, handlade lite käk med mamsen var typ det enda.

Idag har jag och Julian varit ute hos lillasyster och hälsat på. Vi lagade lunch och var ute i det rätt så fina vädret. Trevliga timmar var det. For sedan hem och lämnade Julian innan jag for iväg mot jobbet för att ha lönesamtal samt att jag lade schemat för kommande period. Kommer inte göra annat än att jobba då jag börjar jobbar 100%, lite motigt känns det allt.


Kussarna myser.


Ute på promenaden.


RSS 2.0