Blandade känslor

Igår åkte jag, mamma och Julian till Stöde. Vi började med att hälsa på gammelfarfar som inte är särskilt pigg nu och som det verkar så har han inte alltför lång tid kvar. Hoppas nästan, för hans skull att han inte behöver ligga som han gör nu under någon längre tid. Han har trots allt levt i hela 89 år och haft det bra och jag önskar att han får ett värdigt slut som inte blir alltför utdraget. Det var jobbigt att vara där igår och jag trodde inte att jag skulle påverkas och bli så ledsen som jag faktiskt blev. Han är ju ändå väldigt gammal och för alla människor har ju livet ett slut och trots att jag hade det tankemönstret snurrandes i mitt huvud så slogs det undan och sorgen kom. Jag är ändå rätt övertygad om att jag inte blev så ledsen för att han troligtvis snart ska dö, utan för att han låg där och såg så ynklig och utlämnad ut. Som sagt, jag hoppas att han inte behöver ligga sådär så länge...

Vi åkte sedan till mormor för intag av lunch samt fika. Julian tyckte att det var spännande att titta på alla små fina tomtar och julutsmyckningar som fanns överallt och känna och klämma på dom. I övrigt var lilleman ganska så trött efter lite sömn på förmiddagen så han somnade gott i bilen påväg hem igen. Det gjorde även jag.






Igår kväll träffade jag ett gäng med underbara barndomsvänner; Jasmina, AnnaMaria, Lina och Emilia. Det är verkligen så otroligt roligt när vi väl ses och någon gång per år brukar vi få till en träff då vi alla kan vara med. Sist vi sågs var i somras och då liksom igår var toppenskoj. Det är verkligen så sjukt trevligt att sitta och surra med dessa tjejer och jag tycker att det är helt underbart att vi alla fortfarande har kontakten och faktiskt ses efter alla år. Tusen tack för en underbar kväll tjejer, ni är fantastiska!

Min gårdag var med andra ord väldigt blandad rent känslomässigt.
Från sorg med tårar till ren lycka med massa skratt.


Fina, fina ni!

Igår fick vi äntligen träffa fina Maria och lilla Elisa! Som jag saknat dom! Jag och Julian mötte först upp Vickis för lite presentinköp och lite reashopping innan vi åkte upp till Marisa. Maria och Elisa kom några timmar senare då det blev strul med tåget. Marisa bjöd på lunch och fika och vi hade det väldigt trevligt. Fina brudar och underbara barn! Jag är lyckligt lottad som får ha så fina människor runt omkring mig och jag är så tacksam.

På fredag ska vi träffas igen och det ser jag fram emot. Då blir det bara vi vuxna men det blir mysigt det med och då kan vi prata i lugn och ro utan att jaga barn samtidigt som man försöker kommunicera. Middag och mys hos Vickis blir det då.




Gårdagskvällen blev dock inte så trevlig. När vi skulle lägga oss upptäckte Robban att Julian kräkts. Lite otäckt då han inte verkar ha vaknat av det. Bäddade rent och tvättade rent lilleman men vi hann inte mer än att lägga ner honom igen innan han kräktes igen. Då Robban var på väg mot badrummet med Julian i famnen kräktes han igen, och igen (kaskadkräkningar). Båda grabbarna var nerkladdade med spya så duschen blev det för dom medan jag återigen bäddade rent sängen. Sedan dess har han inte kräkts något (peppar, peppar) men han är inte bra i lilla magen. Han har dock inte varit allmänpåverkad alls fast matlusten har inte varit som den brukar har jag fått rapporterat av pappan då jag arbetat hela dagen och kvällen. Hoppas att han mår bra imorgon.



Julafton 2011

Då har Julian fått uppleva sin första jul. Inte för att han lär minnas så mycket av den men en bra dag var det i alla fall. Vi hade en lugn och fridfull förmiddag då vi mest tog det lugnt. Vid tretiden åkte vi och hämtade Robbans syrra innan vi for hem till svärmor med familj. Mat åts och paket öppnades innan vi for hem igen där Julian fick se tomten. Det var ingen figur han blev överförtjust i utan såg mest skrämd ut så tomten stannade inte kvar så länge. En trött Julian somnade sedan efter att alla paket hade öppnats. Då var första julen över för hans del.





God Jul!


Härliga barn och underbara vänner!

Igårkväll hade vi en supermysig kväll hemma hos Lisa. Det är så roligt då vi väl ses allihopa. Var hemma strax innan halvtolv och då blev det raka vägen till sängen. Lilleman tog sovmorgon till sju imorse vilket uppskattades mycket av mamman. Vid tio var jag och Julian och umgicks med två av mina barndomskompisar, Elin och Linnéa samt Elins son. Verkligen jätteroligt att ses då det är så otroligt sällan. Blev dock bara en kortis då jag och Julian sedan skulle vidare till Granlo.

Gick ner till AnnaMia och Mysan som vi haft en toppenmysig dag med. Fick även träffa fina Max som vi gick och hämtade på dagis. Mycket lek och bus med barnen vilket var väldigt roligt. Dom är för härliga dom små.

Lite bilder från dagen:


Julian och Harry





Jag har verkligen underbara vänner som betyder så otroligt mycket för mig!
Jag uppskattar och värdesätter er så otroligt mycket ska ni veta! Ni är bäst!

Ikväll har vi klätt granen. Det var ett projekt i sig då belysningen strulade men tillslut fungerade det och nu står den så fint i vardagsrummet. Nu kommer man få jaga Julian mer än i vanliga fall då han är väldigt nyfiken på julgranskulorna och ska ta loss och leka med dom.


Fullspäckad gårdag

Igår kändes det som att det var fullt upp. Roligt fullt upp, inte jobbigt fullt upp. Jag och Julian åkte och hälsade på Lisa och Ludde under förmiddagen. Trevliga timmar var det som alltid då vi umgås. När Robban vaknade efter sitt nattpass åkte vi hem och tog på oss ytterkläderna för att gå ut i snön och leka. Julian njöt för fullt och blev mindre glad då vi skulle gå in igen.



Vi gick bara in en snabbis och bytte om innan vi for iväg en sväng ut till birsta för att köpa födelsedagspresent till Robbans yngsta syster som fyller år på fredag. Hem igen en sväng innan vi åkte till Vickis där vi var bjudna på middag. God lasagne och trevligt sällskap väntades där. Tusen tack för en trevlig kväll!

När lilleman hade somnat för natten skulle jag och hjärtat kika på en film. Jag såg nog inte så himla mycket av den utan somnade ganska omgående. Klockan 21.20 gick upp och bäddade ner mig i sängen. Trött tjej efter en fullspäckad dag med andra ord.

Nu väntar jag på att mormor och morfar ska komma förbi och hälsa på en sväng. Sen blir det nog till att städa lite här hemma under dagen. Vid sextiden ikväll ska jag åka till Lisa för lite tjejmys med några andra brudar. Blir säkerligen trevligt.

Ha en bra dag!

I love you


Vackraste lillasyster, som jag älskar dig!


Hangover

I fredags var det APT på jobbet hela dagen. Vi blev klara relativt tidigt och åkte då hem tillsammans med en jobbarkompis för att göra mig iordning inför kvällens festligheter. Jobbargänget umgicks sedan i en lokal ute i Johannedal där vi åt mat, drack gott, lekte lekar, dansade och framför allt skrattade vi en massa. En otroligt lyckad tillställning med andra ord. Vi var sedan fem stycken som åkte in mot stan för att möta upp andra arbetskollegor på en tillställning på Strand. Mycket roligt att träffa massa människor som man sällan ser. Trevligt hade jag det då jag inte var hemma förrän sent på natten. Men som sagt, en väldigt lyckad kväll.

Igår mådde jag dock som jag förtjänade antar jag. Jag brukar väldigt, väldigt sällan bli dålig dagen efter men igår var jag allt annat än kaxig kan jag lova. Blev en tidig kväll för mig för att idag vakna utvilad och pigg.

Idag har jag och Julian umgåtts med Vickis och lilla Klara. Barnen fick leka och hade det skoj. Märks det att min lilla trollunge inte är speciellt intresserad av att vara med på kort? Ingen linslus precis...









Bambi på hal is

Känner mig helt omotiverad och less idag. Hade planer på att gå ut och gå en långpromenad idag men då jag tittar ut så ser det ut som en isbana på gångvägarna. Man lär väl ramla och slå ihjäl sig eller något om man vågar sig ut. Får fundera ett tag till och se hur jag gör. Man kan ju ge det ett försök och eventuellt vända om hemåt igen om man ser ut som bambi på hal is alltför mycket. Jag skulle även behöva besöka systembolaget för att inhandla en vinflaska eller något inför morgondagen då det blir lite fest med arbetskollegorna. Men jag känner mig inte alls sugen att dra ner på stan så får fixa det något senare eller så. Sen vill jag verkligen sola idag också, det ska jag göra ikväll hade jag tänkt. Mina pigmentfläckar börjar komma tillbaka alltmer och jag känner mig blekare än snön så några minuter i kärringgrillen vore på sin plats.

Trötta men nu utvilade

Efter att vi varit ute och lekt blev det lek inne och sedan mellis. Efter melliset lade sig både jag och Julian
och båda somnade. Så otroligt skönt att sova en timme på dagen ibland. Nu är vi pigga och utvilade, nice!

Tisdag 2011-12-14

Igår var jag, hjärtat och lilleman ute i birsta och kollade runt. Jag köpte mig äntligen ett par vinterskor så nu behöver jag inte frysa om fötterna då jag är ute med mitt lilla troll. Var en sväng på stan också innan vi hälsade på Julians farmor och fastrar för en fika. Igår skickades även julkorten iväg.
Lillgosen igår i dom snygga kläderna han fick av sin
gammelmormor och gammelmorfar förra veckan.

Idag har vi hunnit med morgonmys, frukost och bad samt vilomys. Julian sover fortfarande så sött. När han vaknar och då vi ätit lunch går vi nog ut och leker i snön lite. Min mobilladdare är paj så jag måste köpa mig en ny sådan något. Tur att Majks laddare funkar till min mobil så får jag låna den tills jag inhandlat en ny.


Love you guys


Måndag 2011-12-12

Har haft en mysig eftermiddag och kväll tillsammans med en av mina bästa vänner. Vi har druckit glögg och ätit lussebulle och pepparkaka med ädelost, planerat och kikat inför Barcelonaresan samt ätit middag. Tog och lagade en kebabgryta med ris till middag och det var väl inte en av de godaste måltider jag lagat i mitt liv, men ätbart var det i alla fall.


Gott med majskrok.

Glömde totalt bort att min lilla juvel blev elva månader igår. Förstår inte att han redan varit med oss i hela elva månader, om en månad fyller han liksom ett år. Helt galet. Mammas stora kille, min skatt, mitt allt.


Lek i snön





Jag ser det snöa!

Haft en mysig morgon med min lilla trollunge. Vid frukosten geggade han så mycket med smörgåsen att det blev nödvändigt med ett bad för att få honom ren. Det gjorde knappast honom något då han myste på i badkaret. Efter insmörjning och påklädning blev lilleman trött så för tillfället sover han. Jag väntar på att tvättmaskinen ska bli klar och sedan då lilleman vaknat och vi har ätit lunch så ska vi gå ut en sväng så att Julian får njuta av vårt vackra vinterland.

Om inte alltför många timmar kommer fina Vickis. Såg att hon skrivit i sin blogg att vi kanske ska planera inför Barcelonaresan vilket låter som en toppenidé, så det ska vi ta och göra. Ska mysa massor har jag bestämt!


Julian och Vickis. (bild tagen från Vickis blogg)

Fikamys och hockeykväll


Julian och vackra Lina hade det roligt tillsammans.

Dagens fika med fina Lina var supertrevligt. Vi fikade, surrade och underhöll Julian någon timme. Hoppas att det inte dröjer så länge tills vi ses igen. Gick runt och kikade lite på stan innan mamma, Majk och Linn hämtade upp oss för hemfärd. Efter middagen åkte jag och hjärtat ut till Timrå och kikade på hockey. Mysigt att vara tillsammans på tu man hand lite. Som jag älskar min karl!

Imorgon under eftermiddagen får vi besök av Vickis. Ses framemot då det känns som längesedan vi sist sågs. Får se om jag och Julian tar oss ut på någon promenad eller så under förmiddagen. Vi får se. Nu ska jag och hjärtat snart krypa ner i sängen och kika på någon film. Ha det bra och gónatt!


Vackraste lilla solstrålen!


The one and only


Myshelg

I fredags kväll åt vi trerättersmiddag och myste på. Lisa och Ludde kom och myste med oss. Det var väldigt trevligt må jag säga. God mat var det också och min tanke var att jag skulle knäppa kort på det vi åt men jag lyckades bara komma ihåg att knäppa på förrätten. Till varmrätt åt vi viltlax med pressad potatis och haricots verts och till efterrätt blev det ett glas med krossade pepparkakor i botten, en blandning med turkisk yoghurt och vaniljsocker i mitten med skivad färsk mango på toppen. Vännen AnnaMaria lade upp den efterrätten på sin blogg och det var väldigt enkelt och gott må jag säga.


Löjromstoast med äggula

Julian blir så otroligt glad när han ser Ludwig och klappar honom numera fint och försiktigt
med ett stort leende på läpparna. Lilla snälla Ludde bara ligger och kikar så snällt. Fingossarna!



Igår kom lillasyster, Andreas och Mimsy och hälsade på. Linn följde med mig och Julian ner på Kulturmagasinet för att titta då Julians yngsta faster skulle sjunga och dansa. Innan vi åkte ner mot stan fick Julian plaska i diskhon med moster. Jätteroligt tycker Julian att det var.



Idag blir det husvisning innan jag och Julian ska ner på stan till tolv för att träffa Lina. Ska bli trevligt att träffa henne då det var väldigt längesedan nu. I eftermiddag och kväll blir det massa mys med lilla familjen.


Perfekt städväder

Tanken var att jag och Julian skulle ner till stan idag och luncha med en vän till mig, men med tanke på vädret så beslutade jag att vi skulle stanna hemma istället. När Julian tittade ut genom fönstret så lyste hans ansikte och han pekade ut mot snöovädret och sa "titta" med världens största leende. Han hade nog gärna velat vara ute och leka i snön han.

Idag har dagen istället ägnats åt att städa och tvätta. Så sysselsatt har jag varit och förstår inte riktigt vart alla timmarna tagit vägen. Badat har jag och Julian också gjort och min lilla badanka till son tyckte som vanligt att det var väldigt roligt.

Nu ska vi bara mysa och leka innan det blir mellis. Ikväll blir det trerättersmiddag med mamsen och Majkel. Kärleken ska ut och äta samt ha skoj med arbetskollegorna han. Vi lär nog även se idolfinalen och bara ha det bra. Kommer att bli en mysig fredagskväll med andra ord.


Familjemys i vinterlandet

Idag tog vi och gick ut en sväng, jag och mina finaste killar. Vi gick ett varv runt Sticksjön och sedan blev det lite lek i en lekpark. Mysig familjetid med andra ord. Julian tycker om snön och hade kunnat vara ute och lekt länge, länge, länge.


Julian tyckte att det var intressant att titta på änderna.


Min snygga karl spanade också in pippifåglarna.



Lek i lekparken.


Nöjd kille.


Dåligt med uppdatering


Roligt att få äta själv.

Igår blev det en promenad för Julian och mig hem till Vickis för att hälsa på. Vi skulle knäppa lite julkort men det blev inget av det då jag tagit med mig fel tomtedress. Vi myste och tog det lugnt i flera timmar innan vi sedan begav oss ner mot stan. Där mötte vi upp Evin, Anna, Merima samt Mimmi. Blev en sallad på Coffee House och massa surr. Trevligt var det. Åkte sedan hem för att söva lilleman för att därefter åka ner till Turid där det vankades glöggkväll med fina tjejer. En mycket trevlig dag och kväll var det.


Sötpruppen hos Vickis igår.

I förmiddags var jag och Julian till Vickis (den här gången med rätt tomtedress) för att knäppa julkort. Dock slutade det hela med att jag beställde julkort bestående en av bilderna som Lisa knäppte som var så otroligt fin. Vickis lyckades få till det så att det fungerade med den bilden, tusen tack för all hjälp vännen! Så nu är det bara att hoppas att korten kommer så man hinner skicka iväg dom innan jul.



Jag och Julian har varit ute på Birsta med min mormor och morfar. Julian fick ett par jättefina jeans och en snygg tröja av momme och moffa samt även en julklapp av dom. Återigen tusen tack! Jag lämnade tillbaka den trasiga tomtedressen samt köpte lite julklappisar till lilleman. Blev även bjuden på lunch. Tack för idag!

Nu ska vi snart iväg på en visning. Förhoppningarna är väl inte skyhöga men vi måste ju kika i alla fall.


Är jag inte snygg så säg!


Bästa vänner

Nu har jag arbetat två kvällspass. När jag kom hem så var det partysugna människor här hemma. Efter någon timme så åkte alla hemifrån, endast jag och min sovandes lilla son var kvar hemma. Ett tag kände jag mig väldigt ensam, men det gick över.

Jag har nyligen haft ett mycket givande samtal med en av mina bästa vänner som gav mig så otroligt mycket med energi och lycka, och framför allt massa kärlek. Jag är stolt över att jag, trots att jag är tjej, har flera bästa vänner. Man får ju ofta höra att tjejer inte kan vara mer än två för att "fungera", att är det fler så uppstår massa konflikter. Men så är det inte för mig. Jag har inte bara en bästa vän, jag har flera. Och jag är fast besluten om att man inte bara kan ha en bästa vän, utan att man kan vara lika mycket bästa vän med flera olika personer. Eller rättare sagt, jag vet att man kan ha flera bästa vänner, för det har jag. Jag är har haft turen att få ha så otroligt fina vänner i min närhet, flera stycken, som betyder obeskrivligt mycket för mig. Ni vet vilka ni är och jag älskar er och finns här för er när ni än behöver mig. I pengar är jag kanske inte rik, men vet ni vad, det spelar ingen roll då jag har människor som ger mig så otroligt mycket kärlek och uppskattning runt omkring mig. Det betyder så mycket mer. Jag älskar er, varenda en av er. Tack för att ni förgyller mitt liv och min vardag. Ni gör livet så himla mycket enklare att leva.

Just idag var det finaste Maria som särskilt förgyllde min dag. Jag har mina underbara vänner utspridda i Sverige, men det spelar ingen roll, jag vet att dom alltid finns där för mig, liksom att jag alltid finns där för dom. Det är sann vänskap. Jag önskar att alla fick uppleva samma kärlek och gemenskap som jag gör. Jag har verkligen underbara vänner som jag inte skulle byta ut mot något. Vad jag har förstått så växer inte sanna vänner på träd, och jag vet inte riktigt vad jag har gjort som förtjänat alla fina vänner jag har runt omkring mig. Hur som helst, tack för att ni finns! Ni är verkligen guld värd och jag är så tacksam att jag får ha er i mitt liv.

Nu ska jag lägga mig så att jag orkar upp imorgon då min underbara lilla son vill vakna. Längtar efter att få krama om honom hårt efter mina långa arbetsdagar.


En av de bästa, Maria. Älskar dig!

RSS 2.0