Fotografering, stadsbesök och kortframkallning

Vid tiosnåret hade jag och Julian klätt oss för att gå ut så pappan skulle få sova i lugn och ro. Blev en promenad ner till Västermalm där vi tog bussen till Lisa och Ludde. Lisa har hjälpt oss att knäppa lite fina bilder på Julian. Stort tack vännen! Inte det lättaste att ta kort på en som inte vill vara stilla men det gick bra ändå. Därefter blev det bussen in till stan för att luncha med fina Vickis. Innan vi for hem igen passade Vickis Julian en stund så jag kunde passa på att sola. Skönt var det och Julian fick leka med sin kamrat Klara medan jag gjorde det. 


Vi på promenaden

Robban var iväg till lägenheten där han mötte upp killen som ska flytta in på torsdag. Han godkände städningen så då behöver man inte tänka på det något mer, skönt! Dock måste jag dit en sväng imorgon i alla fall då jag kom på att jag glömt att diska ugnsplåtarna och även om det inte var något han noterade så känns det som att jag vill göra det.

Har suttit hur länge som helst med att försöka framkalla bilder men det strular bara så nu orkar jag inte göra det nå mer idag. Får ta tag i det imorgon. Nu måste jag krypa ner i sängen så jag är pigg när lilleman vaknar imorgon. Tack och godnatt!


En av alla fina bilder Lisa knäppte idag.


Äntligen klar!


Den här minen med att dra ihop munnen är något
lilleman gör väldigt ofta, ser brydd ut helt enkelt.


Idag har städningen blivit klar. Ett stort tack till Evin som hjälpte till, det var guld värt! På torsdag ska nycklar lämnas över och träff på bank ske. Något innan ska killen som ska flytta in få besikta lägenheten så han inte har något att invända på gällande städningen. Så otroligt skönt att äntligen ha det klart.

Julian har spenderat dagen med sin farmor&Co. Vinteroverallen har han fått använda idag och suttit i snön har han testat på. Han hade även halkat och dykt med ansiktet rakt i snön men det gjorde honom inget utan han skrattade bara. Verkar som att sonen tycker om snö med andra ord. Lillgosen.



Hjärtat ska snart åka mot arbetet för ett nattpass. Jag, mamma och Majk ska kika på Så mycket bättre. Sen blir det ett bad för min del. En tidig kväll vore på sin plats också då lillgossen kan få för sig att vi ska vakna 05.20 imorgon bitti också. Hoppas dock inte på det.

 Ha en bra kväll!


Äckelbadrum!

Arbetspassen gick av bara farten. Efter jobbet igår myste jag och kärleken till det med lite glögg samt pepparkakor med ädelost, mums! Slank även ner ett glas vin innan vi lade oss vid halvtolv. Strax efter sex vaknade lillgosen imorse och vi myste och tog det lugnt till åtta. Skönt att få vakna till i långsam takt.

Dagen har jag spenderat i lägenheten. Hann inte alls så mycket som jag hade tänkt då jag i mitt önsketänkande tänkte att det skulle bli klart idag vilket det inte alls blev. Putsade fönstren, städade ur badrummet (fy fan vad äckligt det var att städa under badkaret!) och torkade rent lådorna i frysen. Mer orkade jag inte idag. Så med andra ord är det en hel del som ska göras imorgon. Fast imorgon får jag förstärkning av en snäll vän så det kommer nog att flyta på rätt så bra förhoppningsvis. Robban kommer att vara med han också då lilleman får spendera några timmar med sin farmor. Imorgon ska det bli klart!

Ikväll har vi varit på visning på en radhuslägenhet. Fräsch och så men tyvärr upplevde vi båda den som för liten så vi får kika vidare. Nu ska vi kika på sista avsnittet av Vem kan slå Filip och Fredrik. Jag och hjärtat ligger i varsin soffa och brer ut oss då de övriga lagt sig i sina positioner.

Bjuder på en fin bild på min otroligt vackra pojk som goa vännen Lisa tagit.



Ha en bra kväll!


Denhär dagen gick undan

Lillprinsen blev trött och tog och somnade vid tio i förmiddags, och då sov han fram till 12.40. Nästan tre timmar med andra ord?!? Även jag hann få sova i nästan två timmar då jag lade mig och vilade en stund jag med. När vi vaknat så gjorde jag oss iordning, vi åt lunch för att därefter hälsa på vännen Evin. Det var inte igår man var där och hälsade på kan jag lova. Bedour var där hon med. Trevligt att umgås lite med tjejerna. Förhoppningsvis kommer vi att ses mer nu när vi i princip bor grannar.

Det blev sedan en sväng på stan för inhandling av födelsedagspresent till Ludde som fyller tre år idag. Köpte även en tomtedress till Julian samt hårfärg till mig själv. Så nu är äntligen min hemska utväxt borta och håret är helsvart (om jag inte missat någonstans vill säga).


Trött Julian på bussen

Nu ska jag röra mig upp mot positionen. Imorgon blir det jobb för min del, likaså på lördag. Två kvällspass har jag framför mig så jag vet med andra ord var jag befinner mig de närmsta dagarna. Innan jag börjar imorgon så ska jag lämna av lilleman hos Vickis där han ska få vara några timmar innan faster Maria ska ta över då även Robban jobbar imorgon. Det blir säkerligen bra. Sov gott!


Morgonmys

Jag och Julian har morgonmys. Idag vaknade lilleman strax efter sex så vi
hann träffa både "momme" och "moffa" innan dom åkte iväg mot arbetet.


Mystrollet mitt.


En ännu längre dag...

Vilken lång dag! Som tur var fick vi sovmorgon till åtta då lilleman tydligen var en mycket trött kille eller så visste han att hans föräldrar behövde sova ut för att orka med dagen. Tack älskade barn!

Vid halvtio lämnade vi av Julian hos sin farmor för att därefter börja arbeta. Vi hade turen att få hjälp av Andreas, syrrans karl, så han och Robban bar och körde grejer medan jag plockade och packade. Vid femtiden var jag hemma hos mamma och Micke för att börja få någon ordning på alla saker som vi nu har här. Hämtade sedan lillälsklingen min och sen har timmarna bara rullat på. Så nu är lägenheten i princip tom, bara tv-apparater och kläder kvar där nu. Sedan ska kyl och frys tömmas och såklart städningen göras.

Här är vårt lilla krypin:



Har nyligen kommit upp ur ett varmt och mycket välbehövligt bad. Usch vad ofräsch jag har känt mig men nu är jag i alla fall ren igen, skönt! Nu blir det snart till att krypa ner i sängen. Får se vad morgondagen har att erbjuda...Godnatt!


En lång dag

Nu är man tillbaka i hemmet som man bodde i under många år, hemma hos mamma och Micke. Det har varit en lång dag och morgondagen lär säkerligen upplevas minst lika lång. Imorgon ska möblerna flyttas. Trött är jag nu och orkar inte skriva något mer än dethär.

Godnatt!

Bjuppar på en superfin bild på världens finaste lilla kille som fina vännen Lisa tagit.


Som jag älskar dig!


Charmtroll


Packa packa packa.

Denhär dagen har gått fort måste jag säga, särskilt förmiddagen som bara försvann tyckte jag. När Lisa och Ludde kom så fixade jag lite lunch till våra hungriga magar. Vickis kom och joinade oss och har varit här hela dagen fram till halvåtta, mys! Lilleman var jättetrött i flera timmar innan han tillslut somnade då Vickis tog med sig honom ut på en promenad i vagnen. Sen sov han säkert i två timmar, tröttisen min. Jag har packat en del idag, Vickis har hjälpt till också (tusen tack vännen) så mycket är nu nerpackat. Fy tusan vad tråkigt det är! Men men, bara att blicka framåt, snart är det klart. Vickis fixade iordning middagen medan jag badade lillskrutten, hon kan min fina vän! Fick hjälp att ge Julian sin medicin också innan hon begav sig mot jobbet för att arbeta ett nattpass.


Julian har blivit jätteduktig att ta sin medicin och protesterar inte alls.

Inatt är sista natten som vi kommer att sova i denhär lägenheten, känns rätt konstigt faktiskt. Förhoppningsvis dröjer det inte alltför länge innan vi hittar något eget och även om jag älskar mamma och Micke så vill jag nog inte bo där under en alltför lång tid, det vill säkerligen inte dom heller att vi gör. Men det kommer nog att gå bra, det måste det göra.

Nu ska jag plocka undan alla köksredskap som Julian tagit ur lådorna innan jag sätter mig och titttar på massa fina bilder som Lisa skickat till mig. Tack igen gumman!

Ha en bra kväll!

Stöde, mammamys och akvarieflytt



Stiliga killen.

I lördags åkte jag, Julian och mamma till Stöde och hälsade på. Vi var hos mormor och morfar och fikade och umgicks under några timmar. Min kusin, Alexander, och hans tjej fick jag också träffa. Det var trevligt att träffa dom och dom fick träffa Julian för första gången. Därefter åkte vi och hälsade på gammelfarfar. Han blev lika glad som alltid över att få träffa Julian och tyckte att det var så roligt att han nu kan gå.






Fanns massa roliga saker att undersöka hos Olle för Julian, munspelet blev en favorit.

Mamma släppte sedan av oss hos Robbans bästa kompis där vi blev bjudna på smörgåstårta då han fyller år imorgon. Gott var det. Hem och packade iordning lite grejer innan vi åkte hem till mamma för att spendera kvällen med henne. Vi åkte och handlade med oss thaimat hem för att sedan bara mysa och ta det lugnt framför tv:n. Vi såg på Så mycket bättre, spelade lite Skip-Bo och sedan blev det sängen.

Söndagen bestod av tvättning, fikabesök av Robbans mamma och två yngsta systrar och akvarieflytt. Så nu är akvariet på plats hemma hos mamma och Micke. Tack för hjälpen mamma! Från och med tisdag kväll kommer vi att börja bo hos mamma och Micke som det ser ut nu

Igår kväll då Julian somnade så tog jag och Robban och rensade våra kläder. Så nu är det några klädpåsar som ska iväg till bättre behövande. 

Idag blir det till att packa så mycket jag bara orkar då hjärtat jobbar. Vickis kommer hit och hjälper mig lite sedan under dagen. Om cirka en timme kommer Lisa och Ludde förbi och hälsar på en sväng. Blir nog en bra dag dethär.  


Fredag 18/11

Idag har det gått mycket bättre då lilleman fått sin medicin. Han har inte blivit lika hysterisk och ledsen som igår vilket känns väldigt skönt, förhoppningsvis blir det ännu lättsammare med tiden. Jag hoppas det i alla fall.

Jag, Julian, Lisa och Ludwig åkte och hälsade på fina Kicki och Leo idag. Där spenderade vi flera mycket trevliga timmar med god hembakt kaka med vaniljvisp, flera koppar kaffe, massa prat och såklart massa lek med barnen. En väldigt lyckad dag med underbara människor. Tack för idag brudar och såklart måste jag även tacka våra underbara små killar.

Bilder från idag:






Under eftermiddagen fick jag och Julian äntligen träffa lillasyster. Det var verkligen trevligt och som jag saknat henne och Julian likaså! Känns verkligen som att det var en evighet sen sist. Bästa lillasyster.



Jag har ont i ryggen. För några timmar sedan hade jag som flera dagar innan också ont i hela kroppen. Sådär förkylningsont. Less på det nu. Less på att snora och hosta. Gör mig frisk! Nu ska jag hälla upp ett glas vin och kika på idol. Snart kommer älsklingen hem från jobbet också, då blir det kramkalas. Som jag älskar den karln! Ha en bra fredagskväll.


Vila i frid

För nio dagar sedan, då vi var i Egypten så fick jag ett sms av Victoria som chockade mig totalt. Där stod det att Bosse avlidit natten mot onsdagen. Det var som att få ett hårt slag i magen, som att allt blev suddigt runt omkring mig. Fina, underbara Bosse. Bosse som skulle fylla 65 år förra fredagen, två dagar efter hans bortgång. Då skulle han börja njuta av livet på riktigt, som pensionär, något han längtat efter i många år. Han hann aldrig få uppleva det. Det känns så otroligt sorgligt. Idag är det begravning för de närmaste, och jag tänker på honom extra mycket idag. Det känns så frustrerande när någons bortgång kommer så plötsligt och då man inte har någon möjlighet att få ta farväl, när man inte har möjligheten att säga alla dom där orden om hur mycket personen betyder för en och hur mycket man uppskattar denne.

Du som läser kanske undrar vem Bosse var och hur jag kände honom. Jag lärde känna Bosse då jag började arbeta på min nuvarande arbetsplats. Vi "klickade" direkt. Han tog verkligen emot mig med öppna armar och det kändes från första början som vi alltid hade känt varandra. Jag kände att han var som en pappa för mig och han förstod mig så himla bra. Han sa alltid dom där kloka orden, dom rätta orden som fick en att må bättre. Det finns ingen som Bosse. Jag kommer att sakna honom, så otroligt mycket...

Jag blir så ledsen då jag tänker på att han inte längre finns bland oss, att jag aldrig kommer att få den där varma och trygga kramen av honom igen. Jag har inte ens en bild på honom....Men jag kommer aldrig någonsin att glömma hans isblå ögon, hans busiga leende eller hans mysiga öronsnibbar. I tanken minns jag dig, för alltid.

Vila i frid. Idag sänder jag extra många tankar till Bosses nära och familj.

Vårdcentralen, primärvårdsjouren och akutmottagningen

Gårdagen blev inte precis som vi hade planerat. Julian vaknade 06.10 och hostade då en massa. Ibland under hostattackerna lät det som att han hade svårt att få luft så vi ringde till vårdcentralen och fick en tid 14.15 för att en läkare skulle få lyssna på honom. Som tur var så mådde han för övrigt bra och var vid gott humör. Han fick stanna hemma med oss medan vi packade och donade på i väntan på att tiden skulle gå.

På vårdcentralen lyssnade läkaren på honom och han fick sedan inhalera ventoline en gång. Läkaren uppmanade oss sedan att återkomma om han skulle bli sämre. Inget större fel på lilleman då vi kom hem men vid sex-halvsju lät andningen väldigt ansträngd igen. Vi försökte att ge honom en inhalation som vi har hemma sedan i våras men det blev inte bättre. Är inte det lättaste att ge detta kan jag lova och man känner sig hemsk då man håller fast honom samtidigt som man måste försöka hålla fast en mask över hans näsa och mun, fy.

Blev att jag ringde sjukvårdsrådgivningen och berättade om hur läget låg till och hon tyckte att vi skulle åka upp till primärvårdsjouren på en gång. Sagt och gjort så fick lillhjärtat återigen inhalera ventoline. Denna gång fick han inhalera vid två tillfällen samt att han fick dricka lite kortsion men han blev inte bättre. Läkaren där tyckte att vi skulle åka upp till akutmottagningen för fortsatt observation och för att eventuellt få inhalera mer.

Åkte hem och hämtade lite grejer innan vi släppte av Robban på jobbet som skulle jobba natt. Jag och Julian åkte sedan upp till akutmottagningen. Vi fick snabbt ett rum fullt av leksaker och en sjuksköterska kom och undersökte lillleman. Läkaren kom och pratade med mig och beslutade att Julian skulle få inhalera Adrenalin vid två tillfällen och därefter skulle vi se om något ytterligare behövdes för att han skulle må bättre. Kortisonet han fick när vi var på primärvårdsjouren väntades få effekt först efter två-tre timmar så när dom tre timmarna hade gått och då han hade inhalerat två gånger så var hans andning mycket bättre och inte alls ansträngd. Läkaren beslutade då att vi fick åka hem och han skrev ut en inhalation med kortison som han kommer att ta då han är förkyld samt den inhalation vi har hemma. Kvart över elva var vi hemma igen.

Måste berömma samtlig vårdpersonal som vi träffade igår, alla var verkligen toppenbra och trevliga. Även Julian var jätteduktig, hur duktig som helst!


.

Blev en fika på Eclair med Lisa och Ludde idag. Mycket mer än så har vi inte gjort. Känner mig sämre idag igen och vi har mest myst i soffan och segat på. Inget ettårskalas blev det utan får uppvakta honom nästa vecka när storebrodern hans fyller år. Då är vi förhoppningsvis friska.



Julian var inte sugen på att le mot kameran idag, Ludde var mer sugen att vara med på bild. Storkillen.

Imorgon ska jag och karln min göra ett ryck med flyttpackningen. Julian ska få spendera några timmar hos en mamma till Robbans kompis medan vi pysslar på. Dagarna går fort och halva november har nu gått så känns som att vi måste lägga på ett kol. Hoppas att man känner sig piggare bara och att energin infinner sig mer än den gjort idag.


Shopping, fika och kvällsbesök

Igår blev det en sväng på stan för mig och Julian. Växlade tillbaka pengarna som inte spenderades i Egypten innan vi mötte upp Victoria. Födelsedagspresent till dagens ettårskalas inhandlades samt en jättestilig body till Julian (kunde inte motstå den) som han ska få ha då vi ska på kalaset. Köpte även vintermössa, vantar samt en fuskpolo till Julian så han håller sig varm i vinter. Vi mötte sedan upp Emelie och tog en fika på 1891. Trevligt var det och då mörket föll blev det otroligt mysigt där inne.

Blev sedan hem för att laga middag och då hjärtat kom hem från jobbet stack han fram en jättefin blombukett mot mig. Snacka om att jag inte förväntade mig det och blev jätteglad. En sån "liten" grej kan verkligen göra en så himla glad. Tack älskling!



Efter middagen gjorde jag iordning lite fruktsallad så vi skulle ha något att smaska på då Johanna och Glenn kom på besök. Julian fick en ny polare som han tyckte var jätterolig, "apan Glenn". Trevliga timmar med trevligt sällskap blev det.







Det blev sedan en mycket tidig kväll för vår del. Halvtio kollade jag på klockan när vi släckt ner och kort därefter sov vi. Så idag är vi pigga. Förhoppningsvis ska jag och Julian träffa Lisa och Ludde idag på dagen, om de vågar träffa oss då vi fortfarande snorar och hostar lite (tror iofs inte att det smittar). I eftermiddag/kväll blir det ettårskalas (om de vågar få besök av oss vill säga).


Fars dag

Idag har inte det inte blivit många knop gjorda. Känns äntligen som att den hemska förkylning jag drog på mig i Egypten håller på att lämna mig ifred. Under eftermiddagen fick vi besök av Julians två yngsta fastrar. Lite fika blev det då samt att Julian gav papsen sin en liten farsdagspresent, en ask med chokladhjärtan och en trisslott (tyvärr ingen vinst) med ett kort.







För övrigt så måste jag bara nämna att Julian är hur underbar och go som helst. Han har nu kommit in i period då han kommer och vill kramas och mysa med en, bara sådär liksom. Förutom det så verkligen strålar det om honom när han pratar, skrattar och ler. Han är en sann liten solstråle den där lilla gossen, min gosse. Jag upplever det som roligare än någonsin att vara med honom nu och varje minut jag får tillbringa med honom är en gåva för mig. Sedan att han är så förbannat snygg gör ju att man måste få vara nära och titta på honom med jämna mellanrum, min stiliga lilla kille (eller vår kanske jag ska säga).



Givetvis blir det att man tänker extra mycket på pappa en dag som denna. Jag saknar honom, så fruktansvärt mycket. Jag önskar att han var med oss, att han fick träffa min underbara lilla familj, mina fina killar. Fast jag tror ändå att han har ett vakande öga över mig och Linn. Han ser allt, det måste han göra. Jag saknar och älskar dig pappa. Grattis på fars dag.

Nu ska jag kolla på Vem kan slå Filip och Fredrik med hjärtat och bara mysa. Ha en bra kväll!


Egypten

Semestern i Egypten var hur bra som helst! Har verkligen ingenting att klaga på.
Bra hotell, god mat och dryck, fint väder och framförallt trevligt sällskap. Vi har
verkligen vilat och tagit det lugnt, badat och solat. Julian har varit hur duktig som
helst och som tur var fick han inte nå ont i öronen utan skötte flygresorna galant.
Min duktiga lilla kille! Under semestern har han även fått in gåtekniken väldigt bra
och går nu mest hela tiden. Har även börjat vinka och härmar en massa läten som
man gör, rolig liten kille är vad han är.

Bilder från semestern:
(Klicka på varje bild för att få den större)






n så det blev en tidig kväll för samtliga.
I och för sig la vi oss väldigt tidigt varje kväll, ett gäng pensionärer framstod vi nog som.





Behöver jag nämna att Julian älskade att bada?



Hotellområdet.















Tack för en underbar semester alla inblandade!


RSS 2.0